Ik vind het fantastisch om mensen
mooi of bijzonder op de foto te zetten.

Voor mij is het belangrijk om uit je te halen wat al in je zit.
En dat komt niet doordat ik zeg wat je moet doen, hoe je moet staan of kijken. Nee, ik kijk juist naar wat al in je zit,
wie je ware ik is. Ik vind het fantastisch om je het helpen met die zoektocht. Met mijn oog voor kleur, beweging en houding
laat ik jou uitstralen wie je ware ik is en wat jou drijft. Daarbij draait het niet om trucjes, make-up of de nabewerking.

Het draait om jou en wie jij echt bent.

Impressie fotoatelier

Mijn fotoatelier bevindt zich naast ons huis in Harfsen. Het is een fijne ruimte waar we heerlijk uit de voeten kunnen.

Meestal maak ik gebruik van de professionele studiolampen maar soms ook van het aanwezige daglicht. En bij geschikt weer kunnen we ook nog naar buiten waar weer ander mogelijkheden zijn. Ruimte en variatie genoeg dus voor mooie beelden. 

Een fotoshoot is fun, het is genieten. Dat vind ik belangrijk. Daarom zijn we ook niet met een uurtje klaar. Ik neem de tijd zodat ik de mooiste en beste foto’s van jou kan maken. 

Ik vind het belangrijk dat jij ontspannen bent. Want dan sta je ook ontspannen op de foto. We gaan dan ook niet meteen aan de slag met de camera. We gaan eerst even zitten met een kopje thee of koffie. 

Tijdens dat kopje thee of koffie kletsen we gezellig, maar nemen we ook door wat jouw wensen zijn. Wie ben je? Waar wil je de foto’s voor gebruiken? En het belangrijkste: wat wil je uitstralen? 

Ik denk met je mee en voel je aan. Ik geef je advies over kleur, setting en sfeer en leg je keuzes voor. Jij bent altijd degene die beslist. Jij bent tenslotte het model! Je moet mij ook alles zeggen, of je iets mooi of prettig vindt of juist niet. Want de foto’s moeten wel helemaal bij jou passen. 

En dan gaan we aan de slag. We bouwen het zorgvuldig op, zodat jij je steeds meer op je gemak voelt en je zelfbewuster wordt van je eigen kracht en persoonlijkheid. We beginnen met foto’s in je mooiste alledaags, in kleren waarin jij je het lekkerst voelt. En dan bouwen we het verder op. Tot we uiteindelijk knallende foto’s hebben, het ideale plaatje waar je van droomde. 

Na de fotoshoot lijkt het misschien klaar, maar dat is niet. Want hoe mooi de foto’s ook zijn geworden, er is altijd nabewerking nodig om de foto’s helemaal af te maken. In de nabewerking kijk ik naar licht en kleur, en stem ik dat af op jouw uitstraling. Ik haal oneffenheden weg, zodat je dat puistje, kreukje in je broek of dat vlekje niet meer ziet. 

Als de nabewerking klaar is, stuur ik je de foto’s en kun je er volop mee gaan pronken!

Veel gestelde vragen

Wat doe ik aan tijdens de shoot?

Kleding waar jij je goed en mooi in voelt. Samen gaan we voor de shoot kijken wat past in de setting en bij jou. Neem dus gerust verschillende sets kleding mee. Behalve kleur doen verschillende texturen het ook goed op de foto. Bij twijfel: gewoon meenemen.

Hoelang duurt een fotoshoot?

Een shoot duurt meestal zo’n 2 uur. Maak je gebruik van de mogelijkheid van een make-up artist (MUAH) dan komt daar nog ongeveer een uur bij. Maar plan wel wat ruim. Dat geeft rust en komt het resultaat ten goede. Ik vind tijd minder belangrijk dan een prettige shoot met een super eindresultaat

Ik zie op je website allemaal mensen in prachtige houdingen. Ik ben natuurlijk geen model. Kan ik ook zulke foto’s krijgen?

Hier komt mijn ervaring als dansdocent om de hoek kijken. Ik ga namelijk uit van jouw houding, jouw manier van bewegen en jouw uitstraling. Daardoor voel je je zekerder want jezelf zijn is iets wat je elke dag doet. Lekker makkelijk toch? Zo kom je prachtig op de foto maar ben je ook nog steeds jezelf. Mooi maar ook herkenbaar. Gewoon de mooiste versie van jezelf.

Worden de foto’s ook met photoshop bewerkt?

Photoshop is niet meer weg te denken uit de fotografie. Dus ja, ik maak gebruik van photoshop. Met het programma verfijn ik de foto. Werk ik bijvoorbeeld een puistje weg. Of een pluisje op je kleding. Je zult er prachtig uitzien maar ook nog steeds jezelf zijn.

Wat kost een fotoshoot?

Dat is afhankelijk van jouw wensen. Tijdens een (telefonisch) kennismakingsgesprek leg ik graag uit hoe het werkt.

Waar vindt de fotoshoot plaats?

Standaard gaan we uit van mijn atelier. Past buiten of in een andere locatie beter bij jou dan is dat uiteraard bespreekbaar. En nemen we dat mee in ons kennismakingsgesprek.

Volg op Instagram